У Новій Зеландії розробили першу поліцейську форму з хіджабом

Поліція Нової Зеландії вперше доповнила традиційну уніформу хіджабом, повідомляє Vice. Її розробили для 30-річної студентки Королівського поліцейського коледжу Зеени Алі. Форму хотіли зробити функціональною, комфортною і з повагою до традицій ісламської культури.

Молода жінка вирішила вступити до лав поліції у 2019 році, після двох терористичних актів у мечетях Крайстчерча, і тиждень тому закінчила навчання. Алі стане першою офіцеркою в історії поліції, якій дозволено носити хіджаб. Дизайн головної хустки розробила Massey Design School. Темно-синій хіджаб створений з м’якої еластичної тканини, яка тримає форму і добре поєднується з кашкетом.

Алі народилася на Фіджі і переїхала до Нової Зеландії, будучи дитиною. Зеена підкреслює, що горда представляти мусульманську спільноту країни. «Більшість мусульманських жінок занадто налякані, щоб спілкуватися з поліцейськими, і, ймовірно, зачинять двері перед незнайомим чоловіком. Якщо нам вдасться залучити більше жінок, створити більш різноманітне середовище, ми зможемо запобігти більшій кількості злочинів», — каже Алі.

«Нам потрібні люди з різними навичками, походженням і досвідом. Різноманітність необхідна для того, щоб ми могли ефективно задовольняти потреби спільнот країни зараз і в майбутньому», — уточнюють у заяві поліції Нової Зеландії.

Нове та Найкраще

6 039

591

547
880
Більше матеріалів