Дует художників WE BAD створив мурали у Словаччині та Україні. Вони символізують возз’єднання під час війни

Дует художників WE BAD, який розділила війна, у рамках проєкту Nothing Will Tear Us Apart створив парні мурали у Словаччині та Україні, щоб продемонструвати свою єдність. Після початку повномасштабного вторгнення Лєра Схемка виїхала за кордон, а Максим Павлюк залишився у Києві.

«Ми завжди все робили разом — і хоча нас розділяє тисяча кілометрів, для нас було дуже важливо продовжувати спільну творчість», — розповідають художники. Максим створив мурал на стінах розбомбленого дитячого садка в селі Озера на Київщині. В основі роботи — лозунг «Ніщо нас не розлучить», який говорить про силу та стійкість українського народу.

mural2
Мурал Лєри Схемки у Словаччині
mural4
Мурал Максима Павлюка в Україні
mural3
Мурал Максима Павлюка в Україні

Мурал Лєри з’явився на будівлі місцевого самоврядування в центрі Кошице, де українським біженцям з кінця лютого надавали гуманітарну допомогу. Зображення стало нагадуванням про те, що розлучені війною сім’ї та друзі возз’єднаються знову. «Цей проєкт для всіх, хто знаходиться далеко від батьківщини, дому та близьких», — підкреслюють WE BAD.

Художники працюють разом із 2015 року. WE BAD cтворювали проєкти для Puma, Goodwine, Fozzy Group, Ощадбанку й видавництва «Основи», були учасниками резиденцій і виставок у Словаччині, Франції та Україні. Також дует проілюстрував Конституцію України для дітей, перевидану Офісом президента у 2020 році.


Фото: WE BAD

Нове та Найкраще

6 161

644

575
917
Більше матеріалів