Європейські політики хочуть номінувати Володимира Зеленського на Нобелівську премію миру

Група чинних та колишніх європейських політиків звернулася до Комітету з присудження Нобелівської премії миру із проханням переглянути процедуру номінації та зробити одним із претендентів на нагороду у 2022 році президента України Володимира Зеленського, який уособлює український народ.

Політики підкреслили, що світ шокований зображеннями війни, які надходять з України, свідченнями про те, що мільйони людей втратили власну домівку чи близьких, але продовжують мужньо протистояти загарбницькій армії Росії.

«Наші слова співчуття та підтримки навряд чи можуть виправдати ті жертви, які українці приносять заради принципів прав людини та миру. Зараз в усьому світі громадяни демократичних країн задаються одним і тим самим питанням: що ми можемо зробити, щоб підтримати народ України?» — зазначають автори звернення. Політики закликали комітет подовжити термін подання на Нобелівську премію миру до 31 березня 2022 року, що дозволить внести до списку ім’я Володимира Зеленського.

Колективний лист підписали активні й колишні члени Європарламенту з Естонії, Швеції, Болгарії, Словакії та Німеччини, представники урядів Нідерландів, Великої Британії і Бельгії.


Фото: Wikimedia Commons

Нове та Найкраще

6 255

685

597
956
Більше матеріалів