Фотопроєкт

Люди, літо, любов: Портрети за донат Романа Пашковського

Уже пів року українці збирають гроші на військові та гуманітарні потреби. Фотограф Роман Пашковський нещодавно приєднався до цього руху, знімаючи портрети людей на вулицях Києва за донати. Він розповів Bird in Flight, скільки коштів зібрав і кому допоміг завдяки улюбленій справі.
Роман Пашковський

Український фотограф, живе та працює у Києві. Має власну фотошколу, учасник групових і персональних виставок в Україні та Швейцарії.

— На ідею проєкту мене надихнула дівчина, яка, граючи в шашки, збирала гроші для фонду Притули. Це мене розчулило до сліз, і я подумав: класно було б зробити портретні дні за донат. Вирішив, що варто влаштувати публічний захід. Перший «Портрет за донат» відбувся біля метро «Золоті ворота» 24 липня. Найкрутіше те, що люди готові були стояти в черзі й навіть дощ їх не зупиняв. Неймовірне відчуття. Другий пройшов на Софійській площі 20 серпня.

Найкрутіше те, що люди готові були стояти в черзі й навіть дощ їх не зупиняв.

За два перформанси я зняв приблизно 450 людей і зібрав 220 тисяч гривень. Ці кошти скерував на різні запити: частина пішла на радіозв’язок для дівчат із волонтерського фонду «Бонджорно, ми з України», частина — благодійній організації Repair Together. Також віддав частину грошей на наш із друзями проєкт «Рішучі», де ми доставляємо питну воду жителям Миколаєва. Це тимчасове рішення, далі хочемо збудувати свій бювет. Решта — на ударний дрон.

Проєкт триватиме в Києві, наступний перформанс планую на початок жовтня. Можливо, потім розширю його на інші міста, хоч це і буде важко. Я навіть зараз після зйомки відходжу ще декілька днів: не сплю, бо ноги крутить після десяти годин роботи. Плюс обробка і вибірка фотографій — це також челендж. Але знаю, що наступного разу буде цікавіше. Хочеться зробити свято з цього івенту, щоб допомагати було в кайф.

Нове та Найкраще

644

574

600
913

Більше матеріалів