Туристка повернула у Помпеї вкрадені артефакти, заявивши, що вони прокляті

Мешканка Канади передала місту-музею просто неба Помпеї артефакти, які незаконно вивезла з Італії 15 років тому, пояснивши, що вони приносили їй самі нещастя. Про це повідомляє The Guardian. Жінка на ім’я Ніколь відправила туристичному агенту дві мозаїчні плитки, частину амфори і фрагмент керамічного посуду. У листі вона розповіла, що вперше відвідала археологічний парк у 2005 році й відтоді її переслідують невдачі: вона двічі перенесла рак грудей і зіткнулася з серйозними фінансовими труднощами.

Туристка пояснила, що хотіла володіти фрагментом історії, якого немає більше ні в кого, але незабаром усвідомила, що реліквії несуть сильну негативну енергію, пов’язану зі знищенням Помпей. Місто було зруйноване в 79 році внаслідок виверження Везувію і залишалося під товщею попелу аж до середини XVIII століття.

«Зараз мені тридцять шість, і я двічі боролася з раком грудей — востаннє це закінчилося подвійною мастектомією. У моєї родини фінансова криза. Ми хороші люди, і я не хочу передати це прокляття своїм рідним і дітям», — повідомила жінка.

У посилці також містився лист від іншої пари з Канади, яка зізналася, що вивезла з Помпей кілька каменів. «Ми взяли їх, не думаючи про біль і страждання, які пережили бідні душі під час виверження Везувію, і про їх жахливу ​​загибель. Ми шкодуємо, будь ласка, пробачте нам за цей жахливий вибір. Нехай вони спочивають з миром», — написали туристи. У музеї наголошують, що часто стикаються з крадіжками, але за останні роки отримали безліч подібних повідомлень з визнанням провини.


Фото: Tiziana Fabi / AFP

Нове та Найкраще

6 191

652

581
929
Більше матеріалів