У США Tesla під керуванням автопілота врізався в дерево і загорівся — загинули двоє

Увечері 17 квітня неподалік від американського міста Х’юстон, штат Техас, електромобіль Tesla потрапив в аварію. Транспортний засіб врізався в дерево і загорівся. У результаті загинули двоє людей. Під час події електрокаром керував автопілот, повідомляє місцевий телеканал KHOU.

Представник поліції розповів, що Tesla Model S 2019 року випуску рухався з високою швидкістю і на повороті вилетів з траси. Одна людина перебувала на передньому пасажирському сидінні, а інша — на задньому. Загиблим в аварії було 59 і 69 років.

Пожежникам знадобилося майже чотири години і більше 100 тисяч літрів води, щоб загасити загоряння. За словами поліцейського, це безпрецедентний випадок — зазвичай при аварії полум’я вдається збити за кілька хвилин. Співробітникам пожежної служби довелося телефонувати до компанії Tesla, щоб дізнатися, як упоратися з таким загорянням.

«Імовірність аварії Tesla з увімкненим автопілотом у 10 разів нижча, ніж у звичайного автомобіля», — написав на своїй сторінці у твіттері генеральний директор Tesla Ілон Маск наступного дня після події. Він також опублікував звіт про безпеку автомобілів його компанії.

Агентство автомобільної безпеки США заявило в березні, що розслідує 27 аварій, пов’язаних з електромобілями Tesla. Як мінімум три ДТП сталися нещодавно. Після цього почастішали випадки перевірки напівавтоматичної системи водіння електрокарів даної компанії, пише The Guardian. Tesla зараз готується до запуску оновленого програмного забезпечення для повністю автономного керування. У січні Маск заявив, що очікує величезних прибутків від нової системи.

Нове та Найкраще

6 161

644

575
917
Більше матеріалів