У Гонконзі шахраї встановили рекорд — виманили у 90-річної жінки найбільшу суму в історії

Літня жителька Гонконгу стала жертвою телефонної афери і в результаті втратила $32 мільйони. Це найбільша сума, яку телефонним шахраям коли-небудь вдавалося виманити у жителів регіону, пише The Guardian. Злочинці зателефонували 90-річній жінці і представилися співробітниками служби безпеки Китаю. Аферисти повідомили мільйонерші, що її ім’я нібито фігурує у кримінальній справі, і під приводом необхідності перевірки фінансів переконали переказати гроші.

Шахраї зв’язалися з 90-річною мешканкою Гонконгу влітку 2020 року. Кілька днів по тому до неї додому прийшов чоловік зі спеціальним мобільним телефоном і сім-картою начебто для прямого контакту з агентами служби безпеки. Зловмисники умовили мільйонерку зробити в цілому 11 банківських переказів. За п’ять місяців літня жінка віддала аферистам $32 мільйони.

Поліція дізналася про цей злочин лише завдяки тому, що хатня робітниця потерпілої запідозрила недобре. Після розслідування за звинуваченням у шахрайстві був заарештований 19-річний студент, якого потім звільнили під заставу. Правоохоронці заморозили банківські рахунки аферистів, де було трохи більше $1 мільйона, але злочинцям вдалося втекти з рештою грошей, повідомляє місцеве видання South China Morning Post.

У Гонконзі концентрація мільйонерів одна з найвищих у світі. Багато заможних жителів регіону є літніми людьми, що робить їх легкою мішенню для аферистів. У 2020 році 65-річна жінка стала жертвою шахрайства за аналогічною схемою, коли злочинці видавали себе за співробітників служби безпеки Китаю. У результаті мешканка Гонконгу втратила $10 мільйонів. Останнім часом випадки телефонного шахрайства тут почастішали — з початку року зловмисникам вдалося привласнити $45 мільйонів.


Фото: Depositphotos

Нове та Найкраще

6 161

644

575
917
Більше матеріалів