Американські стартапери створили додаток NewNew, який дозволяє управляти життям інших людей

Підприємці з Лос-Анджелеса розробили додаток NewNew, який дає можливість користувачам заробляти на тому, що інші приймають за них рішення у повсякденних і робочих питаннях. Людина може поцікавитися в аудиторії, наприклад, яку їжу замовити на вечерю, що надіти або як назвати персонажа книги, а потім втілює в життя той варіант, який набрав найбільшу кількість голосів, повідомляє ВВС.

Користувач ставить своїм підписникам питання і дає на вибір два варіанти відповіді — аудиторія платить по $5 за можливість проголосувати. За додаткову плату люди мають можливість запропонувати свій варіант. Щоб отримати гроші, автору опитування необхідно виконати те, за що проголосувала більша частина аудиторії. Користувач також може відмовитися від виконання, і тоді всі учасники голосування отримують назад сплачені кошти.

Додаток орієнтований на представників творчих професій: письменників, художників, музикантів, блогерів. Мета NewNew — допомогти інфлюенсеру тісніше взаємодіяти з аудиторією і також на цьому заробити. Зараз додаток функціонує у форматі бета-версії і в ньому зареєстровано менше 100 інфлюенсерів.

Співзасновниця і виконавча директорка проєкту — 33-річна канадка Кортні Сміт. Перш ніж стати підприємицею, вона більше 10 років співпрацювала зі знаменитим репером Дрейком. Спочатку Сміт була помічницею виконавця, а потім увійшла до його команди менеджерів. Серед інвесторів NewNew — мільярдер і співзасновник PayPal Пітер Тіль, провідний інвестиційний фонд США у галузі технологій «Андресс Горовіц» і голлівудський актор Вілл Сміт.


Фото: Depositphotos

Нове та Найкраще

6 043

594

550
885
Більше матеріалів