Суд відмовився позбавити батька Брітні Спірс контролю над її фінансами

Суд Лос-Анджелеса відхилив клопотання американської поп-співачки Брітні Спірс про відсторонення її батька Джеймса Спірса від опікунства над нею і контролю над її фінансами, повідомляє The Guardian. Раніше Брітні заявила в суді, що вважає піклування над нею образливим, і зажадала скасувати опіку без проведення медичного огляду.

Поп-виконавиця просила суд передати одноосібний контроль над її фінансами приватній фірмі з управління активами Bessemer Trust. Зараз право управління статками Брітні належить як цій компанії, так і Джеймсу Спірсу. Суддя Бренда Пенні відмовилася задовольнити прохання співачки.

23 червня поп-виконавиця особисто звернулася до судді, яка розглядає справу про опікунство. Брітні розповіла, що її примушували працювати проти волі. Вона також зізналася, що мріє народити ще одну дитину, але опікуни вже багато років не дозволяють їй позбутися внутрішньоматкової спіралі.

Після заяв Брітні Джеймс Спірс надав суду свої показання в письмовому вигляді. Батько співачки заперечує, що несе відповідальність за обмеження, накладені на особисте життя його доньки. Джеймс Спірс курує статки Брітні вже 13 років. У вересні 2019-го через проблеми зі здоров’ям він відмовився від ролі її особистого опікуна і його тимчасово змінила Джоді Монтгомері.

Джеймс Спірс заявив, що стурбований проханням адвоката Брітні призначити Монтгомері особистою опікункою його доньки на постійній основі. У відповідь на це адвокатка попечительки співачки зазначила, що Монтгомері завжди була невтомною захисницею Брітні та її благополуччя.

Судовий розгляд справи Брітні Спірс на цьому не закінчився — поп-виконавиці ще належить подати прохання про скасування особистого опікунства над нею, повідомляє Variety.

У Сполучених Штатах опікунів призначають в основному особам похилого віку або недієздатним громадянам. Опікуни керують справами і майном тих людей, які не можуть подбати про себе самостійно або схильні до зовнішнього впливу і маніпуляцій. У 2008 році після низки публічних скандалів, пов’язаних у тому числі зі зловживанням алкоголем і наркотиками, Брітні Спірс визнали частково недієздатною і призначили опіку над нею.

Нове та Найкраще

6 043

594

550
885
Більше матеріалів