Джеймс Франко виплатить $2,2 мільйона студенткам кіношколи, які звинуватили його в сексуальній експлуатації

Американський актор і режисер Джеймс Франко погодився виплатити $2,2 мільйона для врегулювання колективного позову, який подали студентки заснованої ним кіношколи «Студія 4». Позивачки звинувачували Франко в недоречній поведінці та сексуальній експлуатації на знімальному майданчику. Мирова угода буде передана на затвердження судді Лос-Анджелеса, повідомляє The Hollywood Reporter.

Ініціаторками позову виступили колишні студентки акторського класу Франко Сара Тізер-Каплан і Тоні Гаал. Дівчата стверджували, що вони разом зі ще декількома студентками школи стали жертвами сексуальної експлуатації з боку актора. Згідно з позовом, Франко зловживав своїм становищем, підштовхуючи актрис-початківиць до участі у сценах сексуального характеру в обмін на ролі у фільмах. Голлівудський актор неодноразово відкидав звинувачення.

Мирова угода передбачає, що після вирахування вартості адвокатських послуг Тізер-Каплан отримає $447 тисяч, а Гаал — $149 тисяч. Решту суми розділять між іншими позивачками, адвокатам загалом буде виплачено близько $827 тисяч. Незатребувані гроші передадуть Національному жіночому правовому центру.

Франко також погодився на «неекономічні» умови врегулювання для окремих позивачів, деталі цих домовленостей наразі обговорюють. Крім того, в позові фігурують продюсерська компанія Франко Rabbit Bandini Productions та його партнери, в тому числі Вінс Джоліветт і Джей Девіс.

У рамках врегулювання сторони також погодилися із заявою, де йдеться, що відповідачі визнали важливість порушених позивачами питань. «Усі сторони твердо переконані в тому, що зараз критичний момент, щоб зосередитися на вирішенні проблеми жорстокого поводження з жінками в Голлівуді», — сказано в документі.

Поведінка Франко щодо жінок неодноразово викликала критику і насмішки громадськості. У 2014-му 17-річна дівчина опублікувала в соціальних мережах скриншоти листування з актором, який пропонував підлітку зустрітися в готельному номері. Франко тоді визнав звинувачення і заявив, що «засвоїв урок». У 2018 році колишня дівчина Франко актриса Вайолет Пейлі розповіла, що той примусив її до сексу в автомобілі, коли вони ще були парою.

Нове та Найкраще

6 044

596

550
886
Більше матеріалів