Українські художники та архітектори вивчили 19 локацій Києва для Музею сучасного мистецтва

У Києві відбувся хакатон, присвячений вибору місця для майбутнього Музею сучасного мистецтва. Участь у заході взяли 60 художників, архітекторів, журналістів, представників туризму і бізнесу. Хакатон провели громадська організація «Музей сучасного мистецтва», архітектурний офіс «Форма» та організація Placer за підтримки департаменту культури Київської міської державної адміністрації (КМДА). Завданням було визначити критерії, які потрібно враховувати при виборі локації для музею.

За певними характеристиками архітектори проаналізували 19 місць у Києві, які могли б стати майданчиком для створення інституції. Офіс «Форма» визначив такі критерії: розташування локації, її тип, площа, нова або відреставрована будівля, а також туристичний потенціал місця. Були названі як відкриті для публіки споруди, так і ті, які можна реконструювати. Зокрема, до переліку локацій увійшли Лук’янівське СІЗО, Житній ринок, Київський автобусний парк № 7, торговельний центр «Дивосвіт», Казенний винний склад № 1 і Київський елеватор № 1.

захід, під час якого фахівці спільно вирішують якесь завдання

modern_art_museum_ukraine_workshop (2)
modern_art_museum_ukraine_workshop (4)
modern_art_museum_ukraine_workshop (6)
modern_art_museum_ukraine_workshop (7)
modern_art_museum_ukraine_workshop (8)
modern_art_museum_ukraine_workshop

Про те, що в Києві з’явиться Музей сучасного мистецтва, оголосила директорка департаменту культури КМДА Яна Барінова. Головним завданням місця, за її словами, є залучення молодих художників до створення сучасних виставок на постійній основі.


Фото: Громадська організація «Музей сучасного мистецтва»

Нове та Найкраще

6 256

685

597
956
Більше матеріалів