Американська школа виплатить колишньому учневі мільйон доларів за неправильний туалет для трансперсон

Шкільна рада штату Вірджинія погодилася виплатити $1,3 мільйона Ґевіну Ґрімму, колишньому учневі-трансгендеру, який подав до суду на округ через дискримінаційну політику щодо користування туалетами. Тепер на цей прецедент зможуть посилатися при розгляді схожих справ.

Як повідомляє Buzzfeed News із посиланням на Американську спілку громадянських свобод (ACLU), що захищала Ґрімма у суді, молодий чоловік подав позов у червні 2015 року, будучи учнем старшої школи округу Глостер.

Коли Ґевін зробив камінг-аут як трансгендерна особистість, школа прийняла правила, що забороняють дітям «із проблемами гендерної ідентичності» користуватися загальними туалетами: для Ґрімма була передбачена спеціальна відособлена кабінка. Як заявили в ACLU, це продовжувало віддаляти його від інших хлопчиків навіть після гормональної терапії, операції та отримання нового посвідчення особи.

Суди нижчої інстанції постановили, що політика школи порушує розділ IX Поправок про освіту 1972 року, який забороняє дискримінацію за ознакою статі. Справа була передана до Верховного суду — але і там підтвердили, що шкільна рада порушила конституційні права Ґрімма. Це рішення стало безпрецедентним і вплинуло на аналогічні справи у США.

У липні зірка серіалу «13 причин чому» Томмі Дорфман зробила камінг-аут як трансгендерна жінка.


Фото: Ґевін Ґрімм у 2019 році. Astrid Stawiarz / Getty Images via AFP

Нове та Найкраще

6 044

594

550
885
Більше матеріалів