Компанія українського бізнесмена запустила ракету в космос, але та вибухнула у польоті

Компанія Firefly Aerospace українського бізнесмена Максима Полякова сьогодні зробила перший тестовий запуск ракети Alpha на орбіту, однак він завершився вибухом через кілька хвилин після старту. Про це компанія повідомила у твіттері.

Запуск Alpha відбувся з другої спроби о 3:59 за київським часом з космічної бази Ванденберг у Каліфорнії. Через дві з половиною хвилини ракета раптово вибухнула високо в небі. Як пояснили у компанії, під час першого етапу підйому відбулася аномалія, що призвело до раннього завершення місії. У результаті події ніхто не постраждав. Деталі інциденту обіцяють оприлюднити після збору додаткової інформації.

Місія Alpha полягала в тому, щоб доставити на орбіту Землі вантаж вагою 92 кілограми. Він включав колекцію пам’ятних речей, надісланих школами та іншими освітніми установами, а також низку крихітних супутників.

Компанія Firefly Aerospace створена на базі Firefly Space Systems, яку в 2017 році викупив і перезапустив український бізнесмен Максим Поляков. Центральний офіс знаходиться в американському Остіні, а центр із наукових досліджень — у Дніпрі. Раніше NASA обрало Firefly Aerospace для доставки на Місяць обладнання у 2023 році.

Нове та Найкраще

6 042

593

549
884
Більше матеріалів