У США пройшла церемонія вручення «Еммі-2021». Найбільше нагород — у «Корони» та «Ходу королеви»

У Лос-Анджелесі відбулася 73-я церемонія вручення телевізійної премії «Еммі». Тріумфаторами цього року стали серіали «Корона» (11 нагород), «Хід королеви» (11 нагород) і «Тед Лассо» (7 нагород). Найбільше статуеток зібрав Netflix — 44, у HBO 19 призів, а Disney+ завоював перемогу в 14 номінаціях.

Найкращим драматичним серіалом стала «Корона». Актори шоу Олівія Колман і Джош О’Коннор отримали нагороди як виконавці головних ролей, а Джилліан Андерсон і Тобайас Мензіс — за найкращі ролі другого плану у драматичному серіалі.

Актриса Джилліан Андерсон на врученні премії «Еммі» — у 1997-му (праворуч) та у 2021 році

Найкращим комедійним серіалом визнано «Теда Лассо». Виконавець головної ролі Джейсон Судейкіс названий найкращим комедійним актором. Його колеги Ханна Веддінгем і Бретт Голдстін стали найкращими акторами другого плану в комедійному серіалі. Перемогу в номінації «Найкраща комедійна актриса» здобула Джин Смарт із серіалу «Хитрощі».

Найкращим мінісеріалом став «Хід королеви». Юен Макгрегор отримав приз за найкращу чоловічу роль у мінісеріалі «Холстон», а Кейт Вінслет — за найкращу жіночу роль у мінісеріалі «Мейр з Істтауна». Її колеги Джуліанна Ніколсон та Еван Пітерс удостоїлися нагород за найкращі ролі другого плану в мінісеріалі.


Фото: Rich Fury / Getty Images North America / Getty Images VIA AFP

Нове та Найкраще

6 044

596

550
886
Більше матеріалів