Австралієць постав перед судом через помилку у фейсбук-пості — йому загрожує $180 тисяч штрафу

Агент із нерухомості з Австралії Ентоні Задравіч постав перед судом через те, що забув додати апостроф у своєму пості з критикою попереднього місця роботи. Йому загрожує штраф у розмірі $180 тисяч за наклеп, пише The New York Times.

У минулорічній фейсбук-публікації Задравіч звинуватив свого колишнього роботодавця Стюарта Гана в невиплаті пенсійних відрахувань. «О, Стюарт Ган! Продає будинки в Перл-Біч за кілька мільйонів доларів, але не здатний заплатити своїм співробітникам за вислугою років. Ганьба тобі, Стюарте!» — написав Задравіч, забувши додати апостроф у слові employees («співробітники»). Через помилку склалося враження, що він говорить про безліч співробітників, а не лише про себе. Через кілька годин чоловік видалив свій пост, але було вже запізно: Ган побачив публікацію та висунув позов про наклеп.

Минулого тижня суд австралійського штату Новий Південний Уельс дав справі хід. Він постановив, що відсутність апострофа у слові «співробітники» може свідчити не про один випадок невиплати, а про систематичні порушення з боку агентства Гана. У суді зазначили, що процес може обійтися Задравічу в суму близько $180 тисяч.

Експерти в галузі права говорять — випадок із апострофом не унікальний для Австралії, де позивачам часто присуджують великі суми за законом про наклеп. У 2019 році оскароносний актор Джеффрі Раш отримав $2 мільйони у справі про наклеп від компанії Руперта Мердока Nationwide News. Це була найбільша на той момент виплата одній людині в історії Австралії.

Нове та Найкраще

6 161

644

575
917
Більше матеріалів