Алек Болдвін випадково застрелив операторку і поранив режисера на зйомках нового фільму

Операторка Галина Гатчінс загинула 21 жовтня на зйомках вестерна «Раст» (Rust) біля міста Санта-Фе у штаті Нью-Мексико — в неї випадково вистрілив продюсер і виконавець головної ролі актор Алек Болдвін. Жінці було 42 роки. Від пострілів також постраждав 48-річний режисер картини Джоел Соуза — він у критичному стані в лікарні, пише The Hollywood Reporter.

Гатчінс була доставлена ​​вертольотом до лікарні Університету Нью-Мексико, але врятувати її не вдалося. Інцидент стався на ранчо Бонанза-Крік, де часто знімають голлівудські фільми. Представник актора заявив, що зброя мала бути заряджена холостими патронами. Поліція розслідує деталі інциденту, Болдвін уже дав свідчення. «На думку слідчих, під час зйомок сцени використовувалося нарізна вогнепальна зброя, — йдеться у заяві шерифа. — Детективи розслідують, як і який тип снаряда був випущений». Виробництво фільму призупинено.

Алек Болдвін після інциденту на знімальному майданчику

Галина народилася в Україні у 1979 році, дитинство провела на радянській військовій базі за Полярним колом. Вона вивчала журналістику в Києві та кінематограф у Лос-Анджелесі. Гатчінс працювала операторкою в десятках проєктів, серед яких фільми «Заклятий ворог», «Сліпий вогонь» і «Божевільний капелюшник». В останньому пості в її інстаграмі Галина верхи на коні бере участь в екскурсії по ранчо.

Остання публікація в інстаграмі Галини Гатчінс — під час зйомок вестерна «Раст»

Джоел Соуза — американський кінорежисер, сценарист і продюсер. Дебютував у 2010 році картиною «Золото Ханни», найбільш відомий за трилером «Поліцейський седан». Соуза одружений, у нього двоє дітей.

Дія вестерна «Раст» відбувається в XIX столітті у Канзасі. Болдвін грає знаменитого злочинця Гарланда Раста, який намагається звільнити з в’язниці свого 13-річного онука, засудженого за ненавмисне вбивство.

Один із найвідоміших випадків смерті на кіновиробництві стався у 1993-му. Тоді під час зйомок фільму «Ворон» був убитий актор Брендон Лі — в нього випадково вистрілили з неправильно зарядженого пістолета. Лі було 28 років.

Нове та Найкраще

6 199

652

582
934
Більше матеріалів