Українська команда геймерів виграла головний турнір із Counter-Strike

Українська команда NAVI вперше стала переможцем PGL Major — головного світового турніру з комп’ютерної гри Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO). Чемпіонам вручили приз у розмірі $1 мільйона, повідомляє сайт команди.

Турнір проходив у Стокгольмі з 26 жовтня по 7 листопада, у ньому взяли участь 24 команди. NAVI провела шість матчів, вигравши всі всуху. У фіналі українські кіберспортсмени обіграли європейську команду G2 Esports.

Читайте також: Як Данило Zeus Тесленко став легендою Counter-Strike і вивів український кіберспорт на світовий рівень

NAVI — українська мультигеймінгова кіберспортивна організація, заснована у 2009 році. До чемпіонського складу NAVI входять українці Олександр Костилєв і Валерій Ваховський, а також росіяни Кирило Михайлов, Денис Шаріпов та Ілля Залуцький. До цього команда 15 разів брала участь у великих турнірах із Counter-Strike і тричі доходила до фіналу. Наступним турніром для NAVI стане BLAST Premier Fall Finals 2021, що стартує 24 листопада у Копенгагені.

Читайте також: Найуспішніші українські спортсмени у світі — геймери. Як так вийшло?

CS:GO — одна з найпопулярніших багатокористувацьких ігор у світі, де учасники діляться на команди терористів і спецназу. Переможцями стають кіберспортсмени, які виграли більше раундів на певній карті.

Читайте також: Кіберспортивний коментатор Олексій Малецький: «Counter-Strike уже нічого не вб’є — я швидше повірю, що футбол помре»

Нове та Найкраще

6 221

670

588
946
Більше матеріалів