У Тувалу міністр записав звернення до кліматичного саміту, стоячи по коліна у воді

Міністр закордонних справ Тувалу Саймон Кофе записав відеозвернення для кліматичного саміту COP26, стоячи на березі по коліна у воді. Таким чином він хотів показати, що ця острівна держава в Тихому океані перебуває під загрозою через підвищення рівня моря внаслідок зміни клімату, пише Reuters.

Відео знімали на острові Фонгафалє, де мешкає близько 3 тисяч осіб. На опублікованих знімках міністр стоїть у воді за кафедрою із закоченими штанами на тлі прапорів Тувалу та ООН. У своєму зверненні Кофе розповів про проблеми, з якими його країна зіткнулася через підвищення рівня моря, і заходи, яких вживає влада. Ролик покажуть учасникам конференції у вівторок, 9 листопада.

Конференція ООН зі зміни клімату COP26 проходить у Глазго з 31 жовтня до 12 листопада. Напередодні саміту лідери тихоокеанських острівних держав закликали людство об’єднатися для вирішення проблеми зміни клімату, що загрожує виживанню цього регіону. 6 листопада у різних куточках планети відбулися акції у рамках Всесвітнього дня кліматичної справедливості (Global Day for Climate Justice). Тисячі людей вийшли на демонстрації на Філіппінах, в Індонезії, Південній Кореї, Франції, Шотландії, Нідерландах та Бельгії. У ході саміту світові лідери домовилися, що країни обмежать вирубку лісів, скоротять споживання вугілля та зменшать викиди метану.

Нове та Найкраще

6 163

645

575
917
Більше матеріалів