Помер британський фотограф Мік Рок. Він знімав Девіда Боуї, Queen та Sex Pistols

У віці 72 років помер британський фотограф Мік Рок, який знімав багато зірок рок-музики. Про смерть повідомила його сім’я в інстаграмі. Родичі фотографа закликали не оплакувати втрату, а «відсвяткувати його казкове життя та видатну кар’єру». Причини смерті не уточнюють.

Майкл Девід Рок народився в Лондоні у 1948 році. Він вивчав середньовічні та сучасні мови в Кембриджі і вперше потрапив до заголовків газет, коли його заарештували за зберігання марихуани в університеті. Під час навчання захопився музикою й фотографією. Він відомий як «людина, що зняла 70-ті».

Читайте також: Модні жителі Рима в об’єктиві Міка Рока

Рок був офіційним фотографом Девіда Боуї — саме він зобразив музиканта у знаменитому образі Зіггі Стардаста, а також знімав для нього кліпи та робив обкладинки альбомів. Крім того, Рок фотографував Іггі Попа, Сіда Барретта, гурти Queen, Sex Pistols, Ramones, Talking Heads, Roxy Music, Blondie і багатьох інших. Останні роки він жив у Нью-Йорку зі своєю дружиною та донькою.

У 2020-му фотограф пожертвував п’ять своїх раніше не опублікованих знімків, щоб зібрати кошти для працівників Національної служби охорони здоров’я у розпал пандемії.

Нове та Найкраще

6 164

647

575
918
Більше матеріалів