Суд зобов’язав Кевіна Спейсі виплатити $31 мільйон творцям «Карткового будинку»

Верховний суд Лос-Анджелеса зобов’язав актора Кевіна Спейсі виплатити близько $31 мільйона компанії MRC, яка зняла для Netflix серіал «Картковий будинок». На думку суду, 62-річний актор порушив умови контракту щодо неприпустимості сексуальних домагань на робочому місці, пише Variety.

У 2017 році MRC розірвала відносини зі Спейсі та зняла з виробництва фінальний сезон «Карткового будинку». Це сталося після звинувачень актора у домаганнях. У результаті сценарій переписали, і серіал вийшов через рік без участі Спейсі. У 2019-му продюсери подали позов, вимагаючи відшкодування додаткових витрат. Справу розглядали у закритому режимі, але про неї стало відомо, коли суд відхилив апеляцію адвокатів Спейсі. Тепер актор та його компанії M. Profitt Productions і Trigger Street Productions мають виплатити $29,5 мільйона MRC, а також $1,2 мільйона адвокатам і покрити $235 тисяч судових витрат.

Чотири роки тому актор Ентоні Репп звинуватив Спейсі у сексуальних домаганнях, що мали місце у 1986-му на вечірці у Лос-Анджелесі, коли Реппу було чотирнадцять. Спейсі заявив, що не пам’ятає інциденту, але щиро перепрошує за свої дії. Пізніше понад двадцять чоловіків заявили про неналежну поведінку та домагання з боку Спейсі з 1995 по 2013 рік, коли він працював у театрі «Олд Вік». Артист заперечував усі звинувачення.

Після скандалу більшу частину часу Спейсі проводив у Європі, випустив кілька різдвяних роликів та брав участь у записі подкастів, але не знімався у нових проєктах. Навесні стало відомо про повернення Спейсі в кіно після чотирирічної перерви: він зіграє детектива в італійській драмі Франко Неро «Людина, яка намалювала Бога».


Фото: Depositphotos

Нове та Найкраще

6 044

594

550
885
Більше матеріалів