Французький альпініст отримав половину скарбу, який знайшов на Монблані 8 років тому

Французький альпініст, який у 2013-му виявив на горі Монблан коробку зі смарагдами, рубінами та сапфірами, через вісім років отримав половину скарбів на суму €150 тисяч. Ймовірно, коштовності належали пасажиру індійського літака, що розбився понад пів століття тому, повідомляє BBC.

У 2013-му альпініст, ім’я якого не називають, передав свою знахідку до поліції, як того вимагає французьке законодавство. У результаті родичів власника скарбів відшукати не вдалося — і за законом їх розділили навпіл між альпіністом і містом Шамоні, біля підніжжя якого розташований Монблан.

Минулого століття на цій горі розбилися два лайнери авіакомпанії Air India — у 1950 та 1966 роках. У першій катастрофі загинули 48 людей, у другій — 117, зокрема піонер індійської ядерної програми Хомі Джехангір Баба. Влада вирішила, що коштовності належали пасажиру другого літака, який направлявся із Бомбея (зараз Мумбаї) до Нью-Йорка.

Протягом багатьох років альпіністи знаходили на Монблані людські останки та частини багажу. У 2012-му на горі виявили мішок із дипломатичною поштою з Індії, де були газети 1966 року, календарі та приватний лист.

Нове та Найкраще

6 181

650

580
926
Більше матеріалів