Pantone оголосила головний колір 2022 року — він символізує глобальний дух часу

Компанія Pantone представила колір, який, на думку фахівців, найбільш точно відображає тенденції 2022 року. Ним став спеціально створений Very Peri, що поєднує у собі відтінки синього й фіолетово-червоного. Він демонструє безтурботну впевненість і сміливу цікавість, оживляючи творчий дух та відкриваючи нове бачення.

Колір 2022-го також названий символом глобального духу часу і перехідного періоду, який переживає людство. «Враховуючи тенденції в іграх, зростаючу популярність метавсесвіту і розвиток художньої спільноти онлайн, Very Peri ілюструє те, як колірні тренди цифрового світу проявляються у фізичному і навпаки», — сказано на сайті Pantone.

За словами віцепрезидентки компанії Лорі Прессман, створення нового кольору відображає зміни та інновації, що відбуваються у світі. «Складність нового синього відтінку з додаванням фіолетово-червоного наголошує на величезних можливостях, що відкриваються перед нами», — каже вона.

Торік Pantone представила одразу два кольори — це відтінок сірого Ultimate Gray і відтінок жовтого Illuminating, які символізували надію та стабільність. Компанія прогнозує колірні уподобання споживачів з 2000-го: для цього її фахівці аналізують тренди в кіно, моді, дизайні та інших індустріях масової культури.

Нове та Найкраще

6 043

594

550
885
Більше матеріалів