Голова Ради, якому зооактивісти подарували зірку, вніс законопроєкт щодо заборони цирків із тваринами

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук 13 грудня вніс до порядку денного проєкт закону № 5409 щодо удосконалення законодавства з питань захисту тварин від жорстокого поводження у розважальній діяльності. Депутати мають розглянути законопроєкт цього тижня, повідомляє сайт парламенту.

Раніше низка громадських організацій, які займаються захистом прав тварин, вимагали ухвалити законопроєкт у терміновому порядку. Всеукраїнський рух UAnimals навіть подарував спікеру Верховної Ради зірку у сузір’ї Лебедя, яку назвали Stefanchuk-5409. Цим жестом організація хотіла привернути увагу до згаданого законопроєкту. «Таким посланням із космосу ми закликаємо голову Верховної Ради Руслана Стефанчука нарешті поставити на голосування законопроєкт 5409 про заборону цирків із тваринами», — наголосили зоозахисники.

В Україні з 8 листопада посилили відповідальність за жорстоке поводження з тваринами, зазначає Hromadske.ua. Йдеться про заборону вбивства тварин для регулювання їхньої чисельності, а також знущань чи жорстокого поводження з домашніми й бездомними тваринами. Не допускається робота пересувних цирків, звіринців, зоопарків та виставок із тваринами. Крім того, не можна використовувати їх у рекламі розваг і закладів харчування, а також для фотосесій.

Нове та Найкраще

6 180

650

580
926
Більше матеріалів