У Києві демонтували незаконний МАФ площею 520 квадратних метрів

Співробітники комунальних служб Києва демонтували незаконно встановлений кіоск у житловому масиві Північно-Броварський у Дніпровському районі столиці. Про це повідомив депутат Київської міськради Дмитро Білоцерковець.

Наприкінці листопада невідомі встановили впритул до житлового будинку малу архітектурну форму загальною площею 520 квадратних метрів за адресою вулиця Миропільська, 29. Місцеві жителі зазначали, що під час будівництва було зрізано дерева. У Київраді створили робочу групу для вирішення проблеми.

За словами депутата, ця земельна ділянка з 2005 року перебуває у приватній власності, проте департамент містобудування та архітектури КМДА не видавав документів на зведення там будь-яких споруд. Білоцерковець також повідомив, що тимчасові споруди розміщені на інженерних комунікаціях на відстані лише 40 сантиметрів від торцевої стінки. Зокрема, через земельну ділянку пролягає водопровідна мережа і труби дощової каналізації, а поруч з об’єктами розміщена магістральна тепломережа.

Читайте також: Мій кіоск — моя келія: Історія киянина, який живе в МАФі

«Отже, зазначені об’єкти порушують низку норм, серед яких державні будівельні норми, протипожежні відстані, відстані між будинками та спорудами залежно від вогнестійкості будівель», — наголосив Білоцерковець.

На початку грудня у Харкові власники квартири у новому житловому комплексі під виглядом її реконструкції незаконно прибудували магазин площею 1,2 тисячі квадратних метрів.

Нове та Найкраще

6 044

596

550
886
Більше матеріалів