Поліція упіймала італійського мафіозі за допомогою Google Street View. Він був у розшуку 20 років

Боса італійської мафії Джоаккіно Гамміно, який ховався від правосуддя протягом двадцяти років, вдалося вистежити у передмісті Мадрида після того, як його помітили на панорамах Google Street View. Про це повідомляє La Repubblica.

Гамміно розшукували за вбивство та інші злочини, пов’язані з сицилійською мафією. З 1998 року він відбував довічний термін у римській в’язниці, звідки зміг втекти 2002-го під час зйомок фільму у виправній установі. 17 грудня чоловіка заарештували в іспанському містечку Галапагар, де він переховувався багато років, встигнувши одружитися і змінити ім’я на Мануель. Він також працював шеф-кухарем у місцевому ресторані й володів магазином фруктів та овочів.

Сицилійська поліція провела кілька розслідувань у пошуках 61-річного Гамміно, а у 2014-му був виданий європейський ордер на його арешт. Утікача простежили до Іспанії, але саме Google Street View допоміг визначити його точне місцезнаходження. На знімку, зробленому в липні 2018 року, зображено двох чоловіків, які розмовляють біля магазину El Huerto de Manu («Сад Ману») у Галапагарі. Поліція вважала, що один із них дуже схожий на Гамміно, але його особу вдалося підтвердити лише тоді, коли правоохоронці натрапили на оголошення про сусідній ресторан La Cocina de Manu («Кухня Ману»).

Магазин та ресторан зараз зачинені, проте слідчі знайшли фотографію Джоаккіно у формі шеф-кухаря на фейсбук-сторінці закладу. Злочинця упізнали за характерним шрамом на підборідді, а в меню ресторану була страва під назвою «Сицилійська вечеря». Після арешту Гамміно сказав поліції: «Як ви мене знайшли? Я навіть не телефонував родині десять років».

Це не перший випадок, коли мафіозі ловлять за допомогою інтернету. У березні 2021-го поліція вистежила члена італійської мафії, який сім років був у розшуку. 53-річний Марк Фарен Клод Б’яр викладав кулінарні ролики на ютубі. Гангстер приховував своє обличчя, проте його впізнали за татуюваннями.

Нове та Найкраще

6 200

654

583
936
Більше матеріалів