Фестиваль Docudays UA оголосив конкурс на створення документального кіно Civil Pitch 2.0

Міжнародний фестиваль документального кіно з прав людини Docudays UA оголосив конкурс Civil Pitch 2.0 для режисерів, правозахисників та активістів. Проєкт триватиме два роки і розпочнеться як конкурс ідей, який згодом трансформується у лабораторію документального кіно.

Загальна тема Civil Pitch 2.0 — «Кіно, що змінює». Сюди входять такі підтеми: інклюзія та недискримінація, постпандемічний світ (роботизація сфери зайнятості, розвиток охорони здоров’я і нових технологій), протидія корупції та громадський активізм. Щоб подати заявку на конкурс, потрібно заповнити анкету.

Civil Pitch 2.0 пройде у три етапи. На першому організатори відберуть 12 проєктів, автори яких візьмуть участь у воркшопі під керівництвом міжнародних спеціалістів. Прийом заявок триватиме до 18 лютого, а фіналістів буде оголошено 8 березня. Другий етап — презентація проєктів-переможців на пітчингу під час Docudays UA 30 березня 2022-го. Чотири переможці отримають по 210 тисяч гривень на виробництво короткометражних документальних картин і підтримку менторів. Третій етап — прем’єра фільмів на фестивалі у 2023 році.

Тьюторами конкурсу-лабораторії «Civil Pitch 2.0: Кіно, що змінює» стануть три режисери: Аудун Амундсен (Норвегія), Саломе Джаші (Грузія) та Даніель Абма (Нідерланди). Їхні картини брали участь у конкурсних програмах попередніх фестивалів Docudays UA і були відзначені нагородами.

Уперше конкурс Civil Pitch провели у 2018—2019 роках. У результаті були створені чотири короткометражні стрічки. Одна з них — робота Олексія Радинського «Колір фасаду: синій» (2019) стала повнометражною картиною «Нескінченність за Флоріаном». Цього року її покажуть на Міжнародному кінофестивалі у Роттердамі.


Фото: Викладачі Civil Pitch 2.0 Аудун Амундсен, Саломе Джаші, Даніель Абма / Docudays UA

Нове та Найкраще

6 160

644

575
917
Більше матеріалів