Помер фотограф Рене Робер. Він знепритомнів і замерз до смерті на вулиці Парижа

У Парижі помер 84-річний франко-швейцарський фотограф Рене Робер. Він замерз до смерті, знепритомнівши на одній із центральних вулиць міста і дев’ять годин пролежавши на землі. Про це повідомив його друг, журналіст та музикант Мішель Момпонте, передає Le Figaro.

Інцидент стався в ніч проти четверга, 20 січня. Робер вийшов на прогулянку о дев’ятій годині вечора біля свого будинку на вулиці Турбіго. Раптом він знепритомнів і впав. Усю ніч чоловік пролежав на землі. Ніхто з перехожих не допоміг йому, доки безпритульний не викликав швидку допомогу близько шостої ранку. З травмою голови та слідами крові фотографа відвезли до найближчої лікарні, де він був оголошений мертвим через переохолодження.

«Чи я впевнений, що, зіткнувшись із такою ситуацією, я б зупинився? Бачачи безхатченка на вулиці, ми зазвичай відводимо погляд. Цей трагічний кінець життя говорить абсолютно огидно про нашу поведінку та нашу солідарність по відношенню до ближнього», — зазначив Мішель Момпонте.

Роботи фотографа можна побачити з позначки 0:47

Рене Робер народився у Швейцарії 1936 року. Він став відомим завдяки портретам виконавців фламенко, яких знімав упродовж пів століття. Робер опублікував три фотокниги: «Фламенко» (1993), «Лють і благодать» (2001) та «Ставлення до фламенко» (2003). Торік він передав свої роботи Національній бібліотеці Франції.

«Те, що ім’я Рене Робера мало відоме широкому загалу, пояснюється лише його легендарною скромністю і вічною обачністю, але його чудові фотографії посіли почесне місце у великій книзі зображень історії мистецтва фламенко», — сказано в некролозі на порталі De Flamenco.

Нове та Найкраще

6 164

647

576
921
Більше матеріалів