Британський стартап створив аудіопрограму, яка може фліртувати

Британська компанія Sonantic розробила програму, яка здатна голосом імітувати зітхання та сміх для створення емоційного зв’язку з користувачем. Про це пише Daily Mail.

Sonantic спеціалізується на створенні синтетичних голосів за допомогою штучного інтелекту для фільмів та комп’ютерних ігор. Її остання розробка What’s Her Secret? імітує кокетливий голос жінки. У проморолику показане обличчя акторки, яка мовчки виявляє емоції, тоді як закадровий голос читає монолог про кохання. Насамкінець голос повідомляє, що не належить людині, а створений комп’ютером. «Я не є реальною. Я ніколи не народжувалася і ніколи не помру, бо я не існую», — каже голос.

«У чому її секрет?»

Раніше представлені Sonantic голосові моделі вже могли виявляти радість та смуток, але для флірту був потрібен більш тонкий підхід, де самої лише мови недостатньо. Цього ефекту вдалося досягти завдяки невербальним звукам, що імітують дихання, сміх та плач.

При розробці нового голосу співробітники стартапу звернули увагу на деякі особливості, завдяки яким мова людини звучить більш романтично та кокетливо. Наприклад, можна говорити повільніше для створення напруження або ледь посміхатися під час розмови, зберігаючи спокійний темп.

У 2021-му Sonantic відтворив голос актора Вела Кілмера, який кілька років тому переніс рак гортані й відтоді має проблеми з мовою. Кілмер залишився задоволений результатом — тепер він може використовувати свою голосову модель для будь-яких випадків.

Нове та Найкраще

6 191

652

581
929
Більше матеріалів