Louis Vuitton розкритикували за колекцію прикрас із літерою Z. Хоча вперше її випустили 2 роки тому

Французький модний дім Louis Vuitton представив оновлену колекцію ювелірних прикрас LV Volt із символом, схожим на літеру Z. Через це деякі користувачі у соцмережах запідозрили бренд у підтримці російської армії, яка використовує цю літеру на військовій техніці під час вторгнення в Україну.

Модний дім створив лінійку браслетів, підвісок, каблучок і сережок з ініціалами бренду LV. За задумом авторів колекції, зливаючись одна з одною у різних комбінаціях, літери «являють собою метафору руху і символ енергії». Прикраси з символом Z мають назву LV Volt Upside Down і утворені поєднанням двох літер V.

«Догори ногами»

Художню ідею оцінили не всі шанувальники бренду. У коментарях під постами модного дому в інстаграмі та твіттері, що зібрали тисячі реакцій, багато користувачів ділилися гнівними емодзі й запитували, чи підтримує бренд російську агресію в Україні.

Читайте також: Видання «Медуза» знайшло ймовірного автора ідеї використання літери Z як символа російської агресії

«Цей знак дуже схожий на те, що Путін використовує на своїх танках в Україні прямо зараз під час війни», — написала одна з коментаторок. «Ваші ювелірні вироби красиві, але зараз не найкращий час, щоб рекламувати щось із літерою Z», — додала інша, закликавши зупинити кампанію. «Ваш відділ маркетингу повинен бути звільнений, імідж та репутація LV величезні», — підкреслив ще один користувач. Дехто навіть порівняв вироби нової колекції із символом нацистської військової організації СС.

Louis Vuitton випустив колекцію LV Volt ще у 2020 році, а зараз доповнив її новими прикрасами. Наразі бренд ніяк не прокоментував критику на свою адресу.

Нове та Найкраще

6 042

593

549
884
Більше матеріалів