Російська «Нова газета» призупинила роботу до закінчення війни в Україні

Російське видання «Нова газета» заявило, що призупиняє роботу через отримання другого письмового попередження від Роскомнагляду. Два попередження цього відомства на рік загрожують російським ЗМІ відкликанням ліцензії.

«Ми отримали ще одне попередження Роскомнагляду. Після цього ми зупиняємо випуск газети на сайті, у соцмережах та на папері — до закінчення „спеціальної операції на території України“», — йдеться у повідомленні.

Приводом для другого попередження стала нібито «згадка НКО-іноагента без маркування», зазначили у виданні. При цьому у Роскомнагляді не уточнили, про який саме матеріал ідеться. Перше попередження «Новій газеті» винесли 22 березня, воно також було пов’язане з відсутністю маркування «іноагента».

Після повномасштабного вторгнення РФ в Україну «Нова газета» прибирала зі своїх матеріалів слово «війна», проте публікувала репортажі з українських міст, які були атаковані російськими збройними силами.

22 березня головний редактор «Нової газети», лауреат Нобелівської премії миру Дмитро Муратов вирішив виставити свою нагороду на аукціон, а отримані кошти передати українським біженцям, пораненим та хворим дітям, які потребують термінового лікування.

російське державне відомство, що виконує функції цензури відносно ЗМІ та інтернету

некомерційна організація

Нове та Найкраще

6 161

644

575
917
Більше матеріалів