Портрет пораненої жительки Чугуєва продали на аукціоні за $100 тисяч. Кошти підуть на допомогу Україні

Портрет пораненої внаслідок російського обстрілу мешканки Чугуєва Олени Курило продали 29 березня на аукціоні Heritage Auctions за $100 тисяч. Кошти спрямують Українському Червоному Хресту. Про це повідомила авторка роботи, американська художниця-портретистка російського походження Женя Гершман.

Картина називається «Перше обличчя війни: інтимний портрет української виховательки». Полотно створене на основі фотографії Вольфґанґа Швана, яку він зробив у місті Чугуєв 24 лютого. Світлина зображує важкопоранену жінку, яка дивиться у камеру.

Гершман розповіла, що вперше побачила цей знімок у свій день народження — 24 лютого, коли почалося російське вторгнення. «Я побачила ці надзвичайно красиві блакитні очі, що ніби говорили зі мною, і я знала, що повинна її намалювати», — згадує художниця. Вона опублікувала готову картину у соцмережах 1 березня і згодом вирішила продати її на аукціоні.

Женя Гершман народилася у Москві, зараз живе і працює у Лос-Анджелесі. Олена Курило протягом 30 років працювала хореографом, останні чотири роки була вихователькою в дитсадку. 24 лютого вона зазнала поранень внаслідок обстрілу свого житлового будинку. Декілька днів тому жінка виїхала до Польщі на лікування.

Нове та Найкраще

6 038

591

547
880
Більше матеріалів