Українець, який придбав полотно Марії Примаченко за $500 тисяч, передав його музею

Картину Марії Примаченко «Квіти виросли коло четвертого блока», яку продали на аукціоні у травні за $500 тисяч, передали Національному художньому музею України. Про це попросив новий власник роботи, їм’я якого не розголошують, повідомили у музеї.

«Днями картину „Квіти виросли коло четвертого блока“ Марії Примаченко Національний художній музей України прийняв на відповідальне збереження. Коли музей знову відчиниться для відвідувачів, то плануємо в постійній експозиції представити і цей твір», — зазначили в установі.

Аукціон проводили з 29 квітня по 5 травня благодійний фонд Сергія Притули разом з аукціонним домом «Дукат». Полотно виставила сім’я колекціонера Ігоря Понамарчука та історикині мистецтва Дар’ї Добріян. Родина художниці відмовилася від роялті з продажу картини. Роботу придбав за $500 тисяч анонімний українець з-за кордону. Це рекордна сума за українську картину на благодійному аукціоні. За виручені кошти купили 125 бусів для ЗСУ.

Робота Марії Примаченко «Квіти виросли коло четвертого блока» була створена у 1990 році і належить до серії полотен, присвячених Чорнобильській трагедії.

Нове та Найкраще

6 200

652

582
935
Більше матеріалів