Одну з вулиць Києва можуть назвати на честь загиблого фотографа Макса Левіна — ось як проголосувати

У додатку «Київ Цифровий» триває електронне голосування за дерусифікацію майже 300 міських об’єктів, назви яких пов’язані з Росією та її сателітами. Одну з вулиць пропонують перейменувати на честь фотографа Макса Левіна, що загинув під час бойових дій на Київщині. Голосування завершиться 19 червня.

Іменем Макса Левіна пропонують назвати вулицю Багратіона. Громадська організація «Автомайдан» звернула увагу, що у списку є кілька активістів, які загинули до та під час російської агресії. Зокрема, вулицю Біломорську пропонують перейменувати на честь херсонської активістки Катерини Гандзюк (вбита у 2018 році); вулицю Жолудєва — назвати іменем журналіста Олександра Махова (загинув внаслідок обстрілу під Ізюмом 4 травня); вулицю Славгородську — іменем перекладача і педагога Дениса Антіпова (загинув від обстрілу на Харківщині 11 травня); вулицю Волгоградську — іменем активіста Романа Ратушного (загинув у бою під Ізюмом 9 червня).

kyiv-poll1
kyiv-poll4
kyiv-poll3
kyiv-poll2
kyiv-poll

Для того щоб проголосувати, потрібно оновити додаток «Київ Цифровий» та авторизуватися через Bank ID, потім у застосунку обрати розділ «Більше сервісів», знайти підрозділ «Дерусифікація» — і проголосувати за свій варіант. Результати передадуть до Київради для подальшої експертизи.

Український документальний фотограф Максим Левін загинув у районі села Гута Межигірська на Київщині, його тіло знайшли 1 квітня. Він співпрацював із Reuters, BBC, Associated Press, LB.ua і Hromadske, а його знімки публікували у The Wall Street Journal, Time й інших виданнях. 3 квітня фотографа посмертно нагородили орденом «За мужність» III ступеня.

Нове та Найкраще

6 164

647

575
918
Більше матеріалів