Польща включила антивоєнний симулятор виживання до шкільної програми

Міністерство науки та вищої освіти Польщі включило антивоєнну відеогру This War of Mine до шкільної програми позакласного читання. Про це повідомили на сайті відомства.

Відеогра розповідає про долю мирних жителів, що намагаються вижити в охопленому війною місті. Гра заснована на аналізі низки збройних конфліктів останніх десятиліть з точки зору цивільного населення. В основі сюжету — облога Сараєва в 1992—1996 роках. Завдання гравця — врятувати групу мирних жителів.

This War of Mine стала першою відеогрою, яку включили до польського освітнього процесу. Її використовуватимуть на уроках польської мови, етики чи суспільних дисциплін. «Відеоігри є одним із ключових елементів сучасної культури, і хоча кілька десятиліть тому це здавалося б неймовірним, сьогодні завдяки розвитку технологій та поетики ігор вони можуть реально вплинути на наше життя», — наголошують у польському уряді.

Читайте також: Косметичний ремонт за мільярди доларів: Урбаніст про те, чому повоєнна відбудова Сараєва провалилася

Відеогру випустила у 2014-му польська студія 11 bit. This War of Mine отримала кілька нагород, а також увійшла до списку найкращих ігор цього року, складеного журналом Time. Під час вторгнення РФ в Україну студія 11 bit пожертвувала Україні 520 тисяч фунтів стерлінгів — у відповідь росіяни заспамили сторінку гри у Steam негативними відгуками.

Нове та Найкраще

6 163

645

575
917
Більше матеріалів