Українці врятували кота маріупольського поліцейського, який загинув у боях за Азовсталь

Український поліцейський Даниїл Сафонов, який загинув 2 травня під час боїв за Маріуполь, перед смертю попросив врятувати його кота. Учора тварину вдалося вивезти з окупованої території України. Про це повідомив твіттер-акаунт UkrARMY cats & dogs, присвячений українським військовим та їхнім тваринам.

«Перед смертю поліцейський Даниїл Сафонов, який загинув у Маріуполі, попросив врятувати його кота. І українці знайшли та врятували його! Вчора вони вивезли кота на вільну територію. Спочивай з миром, мій друже, твій кіт у безпеці!» — йдеться у публікації. Наразі невідомо, куди cаме евакуювали тварину.

Даниїл Сафонов народився 1993 року в Донецьку. У 2014-му переїхав до бабусі в Маріуполь, а згодом перебрався до Теребовлі на Тернопільщині, де мешкала його сестра з Донецька. Служив за контрактом у 44-й окремій артилерійській бригаді. У 2019-му після закінчення контракту Даниїл повернувся до Маріуполя, де працював патрульним поліцейським. З початком повномасштабного російського вторгнення в Україну став на оборону міста. У квітні Сафонов передислокувався разом з іншими військовими до заводу «Азовсталь», де й загинув 2 травня. Лише через півтора місяця його тіло вдалося евакуювати з окупованого Маріуполя. Даниїла поховали у Теребовлі 21 червня. У нього залишилися дружина і син.

Сафонов вів власний блог у твіттері, де розповідав про ситуацію в Маріуполі. Останній пост у його акаунті датований 19 квітня. «Майже два дні нічого не їли, дуже важко було… Поки командування налагоджувало забезпечення, ми зварили кашу з комбікорму та голуба, дуже ситно вийшло», — написав тоді Даниїл.

20 травня на сайті президента зареєстрували петицію з проханням нагородити Даниїла Сафонова званням «Герой України». Наразі петиція набрала 18 тисяч підписів із 25 тисяч, необхідних для розгляду Володимиром Зеленським.

Нове та Найкраще

6 043

594

550
885
Більше матеріалів