На Венеційському кінофестивалі покажуть україно-ізраїльський фільм «Валерія виходить заміж»

Стрічка «Валерія виходить заміж» спільного виробництва Ізраїлю та України відібрана до участі у 79-му Венеційському кінофестивалі. Роботу режисерки Міхал Вінік покажуть у позаконкурсній програмі Orizzonti Extra, повідомили продюсери фільму.

Картина розповідає про двох сестер з України. Христина познайомилася з майбутнім чоловіком у мережі, вийшла заміж за розрахунком і тепер живе в Ізраїлі. Її сестра Валерія збирається досягнути щастя тим самим шляхом. Головні ролі виконали акторки Лєна Фрайфельд і Дар’я Творонович.

Valeria-is-getting-married-1-Michal Vinik
Valeria-is-getting-married-2-Michal Vinik
Valeria-is-getting-married-3-Michal Vinik
Valeria-is-getting-married-Michal- Vinik

Стрічка представлена у позаконкурсній програмі Orizzonti Extra разом із вісьмома іншими фільмами, всі вони претендуватимуть на нагороду глядацьких симпатій. Програма Orizzonti Extra, що з’явилася у 2021 році як альтернатива секції Sconfini, фокусується на свіжих тенденціях у світовому кіно та відкритті нових імен.

Картина спродюсована Анною та Володимиром Яценками з українського кінопродакшену ForeFilms. «„Валерія виходить заміж“ підтримана нами за власний кошт і це доводить, що можна створювати успішні фільми не тільки за допомоги держави. Я хочу подякувати всім, хто нам у цьому допомогав», — підкреслив Володимир Яценко.

Читайте також: Продюсер «Додому» та «Дикого поля» Володимир Яценко: «Інститут Карпенка-Карого треба спалити»

Це другий повнометражний фільм ізраїльської режисерки Міхал Вінік. Раніше її короткометражні роботи були показані на фестивалях у Локарно, Сан-Себастьяні та на «Санденсі».

79-й Венеційський міжнародний кінофестиваль відбудеться з 31 серпня до 10 вересня. Його відкриє нова картина Ноа Баумбаха «Білий шум». Серед іншого на фестивалі представлять останні роботи Даррена Аронофскі, Алехандро Гонсалеса Іньярріту, Луки Гуаданьїно та покійного Кім Кі Дука. У конкурсній програмі «Горизонти» відбудеться світова прем’єра фільму Антоніо Лукіча «Люксембург, Люксембург».


Фото надані продюсерами фільму

секція, присвячена артхаусним та експериментальним фільмам

Нове та Найкраще

6 200

652

582
934
Більше матеріалів