Фотограф знайшов у горах кам’яну скульптуру анонімного художника, якого порівнюють із Бенксі

Пара туристів виявила під час кемпінгу таємничу кам’яну скульптуру на вершині віддаленого водоспаду у долині Борроудейл, що у графстві Камбрія на північному заході Англії. Монумент у формі кола, ймовірно, є черговою роботою невідомого художника, якого місцеві називають «Бенксі з Борроудейла», пише The Times.

Скульптуру помітили фотограф Денієл Фаррінгтон і його дружина Аґнешка. За словами чоловіка, вони були приголомшені, побачивши кам’яне коло. Пара відмовилася назвати точне місцезнаходження об’єкта, зазначивши, що дістатися туди було доволі складно через скелястий характер поверхні.

«Люди питають, де це місце, але ми не хочемо говорити багато, щоб воно залишалося там якомога довше і не було зруйноване. Це точно не біля тропи», — пояснив Денієл. На його думку, автор роботи використовував дерев’яну основу для створення круглої конструкції з каменів.

Адміністрація національного парку «Озерний край», де розташована скульптура, заявила, що особа художника залишається загадкою. Минулого року на території парку виявили подібну роботу. Її знайшов інший фотограф, Карл Геллідей. Скульптура швидко стала туристичною пам’яткою, але у травні цього року була зруйнована в результаті природних причин або вандалізму.

Нове та Найкраще

6 202

659

583
940
Більше матеріалів