У Центральному парку Нью-Йорка з’явилася фігура Путіна на танку

На дитячому майданчику у Центральному парку на Мангеттені у Нью-Йорку з’явилася червона статуя російського президента Владіміра Путіна на маленькому танку. Автором роботи є французький вуличний художник Джеймс Коломіна, пише Hypebeast.

«Ця скульптура має на меті засудити абсурдність війни та підкреслити мужність дітей, коли вони стикаються з жорстокими і катастрофічними ситуаціями, спровокованими іншими», — коментує автор твору в інстаграмі.

Коломіна відомий своїми червоними скульптурами, які непомітно з’являються в містах. У кожній із них митець коментує різні соціальні проблеми — від зміни клімату до загрози ядерної війни. Цього літа художник уже виставляв фігуру Путіна на танку на дитячих майданчиках у Парижі й Барселоні. «Його остання робота показує, як діти невинно граються навколо скульптури — майже напевно не знаючи про людину, яку вона зображає, і ситуацію, яка її оточує», — зазначає видання.

За даними Офісу генерального прокурора, внаслідок збройної агресії РФ в Україні загинула 361 дитина, ще 703 зазнали поранень.

Нове та Найкраще

6 164

647

576
921
Більше матеріалів