В Індії зняли ремейк «Форреста Ґампа»

Зірка Боллівуду Аамір Хан зіграв головну роль у фільмі «Лал Сінгх Чадда», який є індійською адаптацією класичної голлівудської картини «Форрест Ґамп». Стрічка вийде на екрани 11 серпня, пише BBC.

Окрім виконання головної ролі Хан також став продюсером картини. Права на адаптацію фільму він придбав у 2018 році, тоді й стартувало виробництво. Режисером виступив Адвайт Чандан, який каже, що спробував додати індійський колорит у типово американську історію.

Якщо в оригіналі Форрест Ґамп сидить на лавці автобусної зупинки і розповідає незнайомцям історію свого життя, то головний герой боллівудського ремейку Лал Сінгх Чадда робить те саме на залізничній станції. Відому метафору Ґампа про життя як коробку шоколадних цукерок замінили посиланням на паніпурі — індійську вуличну закуску у вигляді хрустких кульок із різною начинкою.

Як і в голлівудській картині, шлях головного героя проходить через визначні місця та події в історії його країни. Зокрема, він стає свідком першої перемоги Індії на Кубку світу з крикету й учасником збройного конфлікту з Пакистаном у Каргілі. Загалом фільм знімали у більш ніж сотні локацій у різних регіонах Індії.

«Форрест Ґамп» був знятий у 1994 році Робертом Земекісом за однойменним романом американського письменника Вінстона Ґрума. Головну роль виконав Том Генкс. Картина отримала десятки нагород по всьому світу, в тому числі шість премій «Оскар».

Нове та Найкраще

6 156

644

574
913
Більше матеріалів