В Україні анонсували тури до зруйнованих війною міст. Після критики деякі з них скасували

Громадська спілка Visit Ukraine 14 серпня оголосила про започаткування воєнного туризму Україною, анонсувавши запуск турів до зруйнованих війною міст. Після критики у соцмережах деякі екскурсії зникли з сайту спілки.

На веб-сторінці є розділ «Сміливі міста», де, зокрема, представлені тури Києвом, Черніговом, Сумами, Одесою та Львовом. Засновник спілки Антон Тараненко вважає, що ці екскурсії допоможуть іноземцям розповісти про злочини російської армії. «Наразі в нас є запити від відомих іноземних блогерів, топових журналістів та пересічних іноземців саме на тури хоробрими містами. Вони хочуть це побачити, як Джонсон, Макрон, Шольц, Шон Пенн, Бен Стіллер, Анджеліна Джолі, — ці люди стали тригером на відвідування України», — написав він, додавши, що ініціативу підтримали представники туристичної спільноти.

Водночас пост Тараненка розкритикували багато користувачів, у тому числі екскурсоводів. Деякі з них назвали ініціативу «хайпом на горі людей» та звинуватили організаторів у непрофесійності. Тараненко пообіцяв врахувати побажання і виправити описи деяких турів.

Спочатку до розділу «Сміливі міста» входили тури Миколаєвом, а також Бучею та Ірпенем, однак після негативної реакції у соцмережах вони зникли з сайту. «Ми прогуляємося з вами територіями житлових кварталів та місць, де відбувалися звірські вчинки російських солдатів. […] Ця екскурсія саме для любителів природи та спокійного відпочинку. Саме в Бучі та Ірпені ви зможете відчути тишу природи та насолодитися неймовірними пейзажами», — йшлося в описі видаленої екскурсії.


Фото: Зруйнований будинок в Ірпені / Wikimedia Commons

Нове та Найкраще

6 044

596

550
886
Більше матеріалів