Nirvana виграла суд у героя обкладинки альбому Nevermind

Суд у Лос-Анджелесі відхилив останній позов Спенсера Елдена проти гурту Nirvana щодо обкладинки альбому Nevermind (1991), на якій він був зображений оголеним у дитинстві. Про це пише BBC.

31-річний Елден стверджував, що його поява на обкладинці альбому є сексуальним насильством над дитиною. Він також звинувачував гурт у поширенні дитячої порнографії. Суддя наголосив, що чоловік звернувся занадто пізно, адже сплив 10-річний строк давності. Правові можливості Елдена майже вичерпані, він не зможе подати позов. Водночас його юристи готуються оскаржувати рішення суду.

Справа Елдена проти Nirvana триває вже рік. За цей час він подав кілька позовів, останній у січні 2022-го. На обкладинці альбому немовля пливе у басейні до доларової купюри на гачку. Чоловік стверджував, що його опікуни не давали згоди на використання будь-яких зображень із ним з комерційною метою. У 1991 році за участь дитини у зйомці вони отримали від гурту $200.

Через це Елден вимагав $150 тисяч від живих учасників гурту Дейва Грола і Кріста Новоселича, керуючої майном Курта Кобейна Кортні Лав, фотографа Кірка Веддла і низки лейблів, що випустили альбом. Адвокати гурту наполягали, що чоловік увесь цей час отримував вигоду від своєї популярності, відтворюючи обкладинку з нагоди різних роковин виходу Nevermind та зробивши тату з назвою альбому.

У всьому світі придбали понад 30 мільйонів копій альбому Nevermind, що зробило його одним із найбільш продаваних записів в історії.

Нове та Найкраще

6 221

670

588
946
Більше матеріалів