У США випустили колекцію фарб і чорнил із кров’ю геїв

Американська креативна агенція Mother випустила лімітовану колекцію Gay Blood Collection — фарби та чорнила з додаванням крові своїх співробітників-геїв. Ініціатива має привернути увагу до дискримінації гомосексуальних чоловіків — у США їхнє право здавати донорську кров обмежено.

У Mother зазначають, що в 1983 році Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів (FDA) фактично заборонило здавати кров чоловікам, які мають секс із чоловіками. Це правило діє досі. Бренд хотів привернути увагу до проблеми та виступити проти такої заборони.

Колекція створена у співпраці з британським художником Стюартом Семплом. Вона включає акрилову фарбу, чорнило для трафаретного друку, спрей-фарбу, перову ручку і багаторазову авторучку. Mother закликає використовувати ці предмети для протестного мистецтва, наприклад робити графіті.

Товари коштують від $30 до $200. Виручені кошти передадуть нью-йоркській організаціїї Callen-Lorde, яка займається питаннями здоров’я людей ЛГБТК+. Mother також співпрацюватиме з відомими постатями в цій спільноті, які створять власні речі для нової колекції.

Це не перша подібна акція від Mother. У 2018 році бренд запустив ініціативу «Кров є кров» із трафаретним друком на футболках. У ньому було використано чорнило, виготовлене з крові геїв — у тому числі деяких співробітників компанії.

Нове та Найкраще

6 202

659

583
940
Більше матеріалів