Палестинський фермер випадково знайшов візантійську мозаїку в саду

Палестинський фермер виявив добре збережену візантійську мозаїку в таборі для біженців у секторі Газа, неподалік від кордону з Ізраїлем. Про це пише видання Heritage Daily.

Відкриття сталося випадково. Фермер Салман аль-Набахін шукав причину того, чому деякі дерева в оливковому саду погано ростуть. Копаючи землю, він натрапив на тверду поверхню, яка виявилася підлоговою мозаїкою. Чоловік повідомив про свою знахідку місцеву владу.

Після цього археологи розкопали кілька мозаїчних панелей. Одна з них зображує птахів, кроликів і собак, а інші містять аспекти соціального життя та різні геометричні малюнки. Експерти назвали знахідку одним із найбільших археологічних скарбів, знайдених у Газі. Вони вважають, що мозаїки були створені приблизно у V—VII століттях нашої ери.

«Це надає детальну інформацію про стародавні цивілізації та антропологію в Газі, історичні та економічні зв’язки з давнім регіональним середовищем і статус Палестини в усьому світі», — заявили в Міністерстві туризму та старожитностей Палестини. Розкопки триватимуть за участі міжнародних експертів.

Візантійська імперія існувала з 395 до 1453 року нашої ери. Вона утворилася після розпаду Римської імперії в основному в її колишніх східних провінціях, таких як Південна Італія, Греція, Єгипет, Туреччина, Ізраїль і Палестина.

Нове та Найкраще

6 200

654

583
936
Більше матеріалів