Netflix уперше купить великий пакет українських фільмів

На стримінговому сервісі Netflix можуть з’явитися 14 українських фільмів, права на показ яких продала компанія Film.ua Group. Про це пише Forbes із посиланням на власні джерела.

Зокрема, на платформі будуть представлені стрічки «Скажене весілля», «Велика прогулянка», «Найкращі вихідні» та «Снайпер. Білий ворон». Також тривають переговори про купівлю картини «Фокстер і Макс». Крім того, продюсер Володимир Яценко веде переговори з Netflix щодо стрічок «Додому» Нарімана Алієва, «Атлантида» Валентина Васяновича, «Люксембург, Люксембург» Антоніо Лукіча, «Я і Фелікс» Ірини Цілик.

У вересні на Netflix розмістили три українських фільми — «Дике поле», «Бурштинові копи» та «Зустріч однокласників». Вони доступні для перегляду на території України. Продажем цих стрічок займався холдинг «Медіа Група Україна», який планує й далі співпрацювати з Netflix. Вартість угод не розкривають.

Раніше стримінг викупив права на показ серіалу «Слуга народу», документальної картини «Зима у вогні» Євгена Афінеєвського та фільму «Носоріг» Олега Сенцова.

Стримінгова платформа Netflix стала доступною в Україні у 2016-му. Через п’ять років там з’явилися український інтерфейс та дубляж. Цього року компанія має відкрити офіс у Варшаві, який працюватиме з Україною.


Фото: Wikimedia Commons

Нове та Найкраще

6 180

650

580
926
Більше матеріалів