Netflix купив права на показ фільму «Носоріг» Олега Сенцова

Стримінговий сервіс Netflix придбав права на показ кримінальної драми «Носоріг» Олега Сенцова. Про це повідомив сам режисер у фейсбуці. Онлайн-прем’єра картини запланована на кінець весни.

Крім Netflix стрічку купили для показу у Великій Британії, Франції, Італії та інших країнах — телепрем’єра відбудеться на німецько-французькому каналі ZDF/ARTE. В український прокат «Носоріг» вийде 17 лютого.

Фільм ґрунтується на реальних подіях 90-х в Україні. Головний герой на прізвисько Носоріг потрапляє у кримінальний світ і починає свій кривавий шлях, який приведе його зовсім не туди, куди він очікував.

Читайте також: Олег Сенцов: «Сцену, яку я зняв, через десять років будуть викладати в кіношколах»

«Носоріг» створений у копродукції України, Польщі та Німеччини. Зйомки кримінальної драми проходили у Кривому Розі, Львові й Києві. Головні ролі виконали Сергій Філімонов, Євген Черніков, Євген Григор’єв та Аліна Зевакова. Світова прем’єра відбулася у вересні на Венеційському кінофестивалі в офіційній конкурсній програмі «Горизонти». У листопаді фільм переміг на Стокгольмському міжнародному кінофестивалі.

«Носоріг» став другою повнометражною картиною Олега Сенцова. Свій дебютний проєкт «Гамер» — стрічку про геймера, який живе з матір’ю у Сімферополі, — режисер представив у 2012 році. Перебуваючи в російській колонії, Сенцов дистанційно брав участь у створенні фільму «Номери» про вигаданий світ, де суспільство підпорядковується законам диктатора.

Нове та Найкраще

6 164

647

576
920
Більше матеріалів