Meta звільнить 11 тисяч працівників — це рекордне скорочення в історії компанії

Американська корпорація Meta, що володіє соцмережами Facebook та Instagram, звільнить 11 тисяч співробітників у рамках найбільшого скорочення штату за всю історію компанії. Про це повідомив її гендиректор Марк Цукерберг.

У своєму зверненні до співробітників Цукерберг зауважив, що Meta має скоротити витрати і стати більш компактною та ефективною компанією. Скорочення викликані невірною оцінкою перспектив онлайн-ринку після пандемії коронавірусу, додав він.

«На початку пандемії світ швидко перейшов в онлайн, і сплеск електронної торгівлі призвів до надмірного зростання доходів. Багато хто пророкував, що це буде постійне прискорення, яке продовжиться навіть після закінчення пандемії. Я теж, тому прийняв рішення значно збільшити наші інвестиції. На жаль, усе пішло не так, як я очікував», — пояснив Цукерберг. За його словами, у цих умовах компанія вирішила зосередитися на розробках, пов’язаних зі штучним інтелектом, розвитком метавсесвіту, а також на рекламних і бізнес-платформах.

Голова Meta пообіцяв, що звільнені співробітники отримають базову зарплату за 16 тижнів. Крім того, протягом пів року їм оплачуватимуть медичну страховку й допоможуть із подальшим працевлаштуванням.

Минулого місяця Meta повідомила про зниження квартального прибутку на 50%. За рік акції компанії впали на 72%. У вересні кількість працівників у Meta становила понад 87 тисяч осіб. Протягом двох останніх років компанія найняла 27 тисяч співробітників, а цьогоріч її штат виріс ще на понад 15 тисяч осіб.


Фото: Марк Цукерберг / Wikimedia Commons

Нове та Найкраще

6 320

712

619
975
Більше матеріалів