Каньє Вест заявив про свої симпатії до Гітлера та Путіна

Американський репер і дизайнер Каньє Вест, відомий як Йе, під час інтерв’ю з популяризатором теорій змов Алексом Джонсом заявив серед іншого про свої симпатії до нацистського диктатора Адольфа Гітлера та російського президента Владіміра Путіна. Інтерв’ю відбулося 1 грудня, його цитує Rolling Stone.

«Мені подобається Гітлер», — заявив Вест, який вдягнув чорну маску на обличчя. Через кілька хвилин репер додав: «Мені не подобається слово „зло“ поруч із нацистами. Я люблю євреїв, але я також люблю нацистів». Крім того, він підтримав іншого учасника шоу — білого націоналіста Ніка Фуентеса, який заперечує Голокост. Коли той сказав, що вважає себе «дуже пропутінським» і «дуже проросійським», Каньє відповів: «Я теж».

Через кілька годин після ефіру репер опублікував у твіттері зображення свастики, переплетеної з зіркою Давида. Також він почав ретвітити дописи про «найбожевільніше інтерв’ю в сучасній історії».

Антисемітські коментарі Йе викликали різку реакцію у соцмережах. Меморіальний музей Голокосту у відповідь на інтерв’ю написав у твіттері, що Гітлер і нацисти відповідальні за масове вбивство 6 мільйонів євреїв і мільйонів інших жертв. Твіт завершили словами: «Вивчіть історію».

Власник Twitter Ілон Маск написав, що акаунт репера заблокували за неправомірні дії. «Я намагався щосили. Попри це він знову порушив наше правило про заборону підбурювання до насильства», — підкреслив Маск.

Останнім часом низка компаній розірвали угоди з Каньє Вестом через його антисемітські заяви. Серед них — Balenciaga, Adidas, Skechers та інші.

Нове та Найкраще

6 164

647

576
921
Більше матеріалів