Вийшов другий номер видання «Інформаційний фронт» про українську фотографію

Вийшов другий номер видання The Information Front («Інформаційний фронт»), присвячений історії української фотографії. Про це повідомила одна з авторів проєкту, директорка фестивалю Odesa Photo Days Катерина Радченко. Випуск надруковано у нідерландському видавництві Schilt Publishing & Gallery.

Тема номера — «Україна: Шлях до свободи». Автори видання візуалізують ключові події в історії України останніх п’яти десятиліть та розглядають розвиток фотографії у цей період. Метою випуску є показати тісний зв’язок між суспільно-політичним і мистецьким життям у країні.

Читайте також: «Інформаційний фронт»: Початок війни очима українських фотографів

До видання увійшли світлини кількох поколінь вітчизняних фотографів. Серед них — Параска Плитка-Горицвіт, Борис Михайлов, Олександр Чекменьов, Олена Субач, Саша Курмаз, Ліза Букреєва, Дмитро Козацький, Мстислав Чернов і Владислав Краснощок.

information-front-magazine
information-front-magazine
information-front-magazine-1
the-information-front (8)
information-front-magazine-subach
information-front-magazine-3
information-front-magazine-doslevy
the-information-front (7)
information-front-magazine-2
the-information-front (9)

«Мистецтво є дзеркалом суспільства, і особливо фотографія може бути засобом глибшого культурного розуміння та взаємодії. Вона розповідає про те, як Україна йде історичним шляхом боротьби за свободу — за свої кордони, право на існування, свою культуру та майбутнє. Як доводять останні події, ціна цієї боротьби висока», — зазначають у видавництві.

Замовити другий номер можна на сайті Schilt Publishing & Gallery за 15 євро. Випуск має 176 сторінок. Основою публікації стали матеріали однойменної виставки у нідерландському місті Гронінген, що триватиме до 22 січня 2023 року.

Перший номер «Інформаційного фронту» вийшов у серпні, він був присвячений початку російського вторгнення. Авторами видання є директорка Odesa Photo Days Festival Катерина Радченко, канадський фотограф Дональд Вебер та британський фотограф Крістофер Нанн.


Фото надані Катериною Радченко

Нове та Найкраще

6 164

647

576
921
Більше матеріалів