Бенксі став почесним громадянином Ірпеня

Британський вуличний художник Бенксі, який створив низку графіті в Україні, став почесним громадянином міста Ірпінь на Київщині. Відповідне рішення ухвалила 8 грудня Ірпінська міська рада. Разом із митцем таке звання присвоїли керівнику регіональної філії Південно-Західної залізниці Андрію Букіну, який координував евакуацію мешканців міста на початку вторгнення.

«Художник Бенксі залишив на одному зі зруйнованих рашистами будинків в Ірпені своє графіті, таким чином привернувши увагу світової спільноти до масштабів руйнувань й увіковічнивши своєю творчістю історію боротьби Ірпеня та ідею його відродження», — заявив мер міста Олександр Маркушин.

У листопаді Бенксі створив сім графіті у Києві й Київській області. Одне з них — на зруйнованій багатоповерхівці в Ірпені. Робота зображує гімнастку під час виконання вправи.

Раніше влада селища Бородянка заявила про плани створити музей війни й експонувати там роботи Бенксі. Згодом у Гостомелі невідомі зрізали графіті британського художника з будинку, їх затримала поліція.

Нове та Найкраще

6 232

673

593
947
Більше матеріалів