Японський мільярдер назвав команду митців, з якими облетить Місяць. Серед них два фотографи

Японський мільярдер Юсаку Маедзава оголосив склад екіпажу космічного корабля Starship від SpaceX, який має облетіти Місяць у 2023 році. Команда складається з художників, акторів та фотографів, пише Petapixel. Це перша повністю цивільна місячна орбітальна місія.

Про проєкт під назвою dearMoon («Дорогий місяць») оголосили у 2018-му. Заявки на участь у ньому можна було подати онлайн. Загалом було близько мільйона претендентів з усього світу. Вісім обраних у результаті конкурсу членів команди вирушать разом із Маедзавою у шестиденну подорож навколо Місяця наступного року. Ідея проєкту в тому, що художники створюватимуть навіяне космосом мистецтво під час польоту.

Із мільярдером вирушать фотографи Ріаннон Адам та Карім Ілія, діджей Стів Ейокі, автор ютуб-каналу Everyday Astronaut Тім Додд, художник і хореограф Yemi A.D., режисер Брендан Голл, учасник південнокорейського гурту Big Bang T.O.P. й актор Дев Джоші. Також є дві дублерки — танцівниця Miyu і сноубордистка Кейтлін Фаррінгтон.

Місія запланована на 2023 рік, але може бути перенесена. Ракета Starship усе ще у стадії розробки на випробувальному майданчику компанії в Техасі. Крім того, SpaceX досі чекає дозволу на запуск від Федерального авіаційного управління США.

Юсаку Маедзаві 47 років, він є власником японської мережі магазинів одягу Zozotown, а також колекціонером мистецтва. Його капітал оцінюють у $1,7 мільярда.

Нове та Найкраще

6 037

591

546
880
Більше матеріалів